NEMA NA ZALIHI

SEIKO PROSPEX SRPE05K1

1,220.00 KM

Kintaro Hattori je 1. rujna 1877. godine, kao 18-ogodišnjak, otvorio servis za satove u današnjem Tokiu. 1881. godine otvara firmu Hattori Tokeiten koja se bavila popravcima i prodajom rabljenih satova. U svibnju 1882. kupuje korištenu tvornicu stakla i otvara Seikosha tvornicu za zidne satove. 1895. počinje proizvoditi džepne satove, 1899. budilice i tek 1913. ručne satove. 1923 veliki potres u Kantu je uništio Hattorijevu tvornicu, te nakon toga Hattori ulaže cijelo svoje bogatstvo i ponovno pokreće proizvodnju satova.

1955. godine Seiko proizvodi prvi vlastiti automatski ručni sat. 1963. godine dozvoljeno im je od strane OBSERVATOIRE CANTONAL DE NEUCHATEL, izŠvicarske da sudjeluju na natjecanju za satove. Četiri godine su radili na satovirna koji su se natjecali te tako 1967. god. dva Seiko sata osvajaju drugo i treće mjesto. Seiko se tada natjecao s kalibrima 45 koji su kasnije ugrađivani u kolekcije Grand Seiko i King Seiko. Ovi satovi su se prodavali pod specijalnim satovima jer su prošli test za „specijalne kalibre satova”. Nakon što se natjecanje u Neuchatelu ukinulu, Seiko se 1968. natječe u Genf-u i postiže nevjerojatan uspjeh. Na popisu među deset najboljih staova, Seiko se mogao ponositi sa svojih sedam satova.

25.prosinaca 1969. Seiko je napravio revoluciju u svijetu satova kada je izradio Seiko Astron koji je bio prvi kvarcni sat na svijetu. Seiko Astron napravljen od 18k zlata te je bio limitiran na stotinu komada. Cijena tog sata iznosila je 450.00 Yena za što se je tada mogao kupiti auto.

Od ranih 70-ih, Seikovi inženjeri su željeli kombinirati energičnu efikasnost mehaničkih i automatskih satova s točnošću kvarcnog sata. Tako je 1988. godine nastao Automatic Generating System (AGS), danas poznat kao Kinetic mehanizam. Seiko je nastavio razvijati svoju tehnologiju te je 1999. patentirao Spring Drive mehanizam koji ima odstupanje od ±1 sekunde po danu, što ga čini najpreciznijim mehaničkim satom na svijetu. Nastavljajući potragu za najpreciznijim prikazom vremena, Seiko je 2012. godine je izradio prvi solarni sat na svijetu s GPS sustavom koji je dobio ime po prvom kvarcnom satu. Seiko Astron GPS Solar prikazuje atomsko vrijeme što znaći da ima odstupanje od ±1 sekunde na 100.000 godina.

NEMA NA ZALIHI

Compare
Kategorija: Oznaka:

Opis

Ovaj oblik sata obožavatelji Seiko nazivaju "kornjača" - njegova silueta, bočni pogled i stražnja strana kućišta sata podsjećaju na kornjaču sa svojim zakrivljenim udobnim oklopom. Za ronioce, morske kornjače su simbol sreće. Ovo je ronilački sat koji, baš kao i morsku kornjaču, vole mnogi ronilački entuzijasti. 'King Turtle' ima 3D mrežasti uzorak na brojčaniku.
Satovi Seiko Prospex dizajnirani su za ljubitelje sporta i one koji traže avanturu bilo na vodi, na nebu ili na kopnu. Od lansiranja prvog japanskog ronilačkog sata 1965. godine, Seiko inovativna izrada satova promijenila je globalne standarde ronilačkih satova.

Dodatne informacije

Šifra

SRPE05K1

Boja

Promjer kućišta

Staklo

Vodootpornost

Mehanizam

Za spol

Remen

guma/silikon

Garancija

2 godine

Broj rubina

23

Kalibar

4R35

Rezerva snage

41 sat

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “SEIKO PROSPEX SRPE05K1”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)